Sistem solar back-up concept (SBC)

    

   Sistem SBC instalat in Bucuresti - Pipera in 2010

  

       Sistemele solar back-up concept, sunt sisteme de back-up evoluate, care dispun de avantajul economiei de energie. In cazul in care alimentarea cu energie electrica de la reteaua nationala, nu corespunde necesitatilor (datorita intreruperilor dese), singura solutie viabila este instalarea unui sistem de rezerva (backup). Configuratia de mai jos permite functionarea tuturor consumatorilor dintr-o locuinta in cazul intreruperii alimentarii cu energie electrica. 

  

       Sistemul   Solar Back-up Concept poate fi configurat foarte usor, astfel incat sa indeplineasca toate criteriile de performanta cerute. Sistemul de panouri fotovoltaice (photovoltaic solar panel), poate fi adaptat in asa fel incat se poate obtine o economie de energie de pana la 100%. 

 

 

 

      Cum functioneaza acest sistem?

   

       Tensiunea de alimentare de la reteaua de 220V, este cuplata la invertor, printr-un dispozitiv care monitorizeaza starea de incarcare a bateriei de acumulatori. Toti consumatorii vor fi cuplati la iesirea invertorului, iar acestia nu pot depasi puterea instantanee maxima, furnizata de acest tip de invertor. In momentul in care este determinata starea de descarcare a bateriei de acumulatori, va fi cuplata tensiunea de 220V la invertor ceea ce permite reincarcarea lor. Acumulatorii vor primii energie si de la panourile solare cuplate la sistem. Acest lucru face ca in timpul zilei cantitatea de energie necesara consumatorilor, sa fie compensata de aportul de curent de la aceste panouri fotovoltaice. Este evident ca poate fi adaugata si o turbina eoliana.

 

      Sistemul functioneaza complet diferit fata de un sistem clasic de back-up, ceea ce permite utilizarea panourilor solare si economia de energie electrica.

 

 

sistem de alimentare de rezerva

 

       Modul de proiectare a acestui sistem este diferita fata de un sistem clasic de back-up. In cadrul fiecarui sistem exista posibilitatea proiectarii dinamice a cantitatii de energie, care se doreste economisita. In functie de gradul de economisire dorit, se va face proiectarea sistemului. 

 

Asa cum am precizat acest sistem functioneza in cicli de descarcare/incarcare a acumulatorilor si comutari succesive din reteaua normala, pe acumulatori. Comutarea se face cu o viteza foarte mare (< 20milisecunde) astfel incat consumatorii nu vor simti aceast eveniment. Dimensiunea si capacitatea acumulatorilor este dependenta de timpul in care se doreste furnizarea puterii maxime, dupa intreruperea energiei electrice. Dupa revenirea tensiunii de alimentare sistemul trece automat in functionare normala si procesul de incarcare a acumulatorilor se va relua, pana la incarcarea lor completa.

 

LP ELECTRIC a dezvoltat o solutie ieftina si compacta, pentru protejarea sistemelor de incalzire centrala, la intreruperile de energie electrica. Acesta solutie este deja utilizata pe scara larga pentru protectia cazanelor termice cu combustibil solid ( cazane pe lemne). 

 

< Click aici pentru aplicatia low cost sistem Fraron - Germania >

 

  

pompa 

Estimarea financiara a sistemului

 

Costurile aferente echipamentelor folosite in acest tip de sistem, pot fi obtinute prin email.  Datorita unicitatii fiecarui proiect costurile aferente fiecarei aplicatii, pot sa difere semnificativ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  (c) Copyright 2004 - 2008 ECOVOLT Romania. all Rights Reserved